Tonijn met prei, soja, geitenkaas en wasabi

10/06/11 om 11:42 - Bijgewerkt om 11:42

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 1 schoongemaakte prei
  • boter
  • 1 bakje sojascheuten
  • peper en zout
  • sojasaus
  • 2 stuks tonijnfilet van 160 g elk
  • 4 el verse geitenkaas
  • een mespuntje wasabi (Japanse groene mierikswortel, verkrijgbaar in oosterse speciaalzaken en in de meeste supermarkten)

Bereidingswijze

Snij de prei in julienne, smelt boter in een pan en bak er de prei met de sojascheuten in gedurende 5 minuten. Kruid met peper, zout en sojasaus. Verhit boter in een pan en bak er op hevig vuur de tonijnfilets in aan, niet meer dan 2 minuten langs elke kant. Het vlees moet binnenin warm maar nog rauw zijn. Kruid flink met peper en zout. Meng ondertussen de geitenkaas met de wasabi en sojasaus. Kruid met peper en zout. Schik de groenten op de borden, leg er de vis op en lepel er de saus over en rond.

Onze partners