Tonijn met peper, prei met mosterdzaad en beurre rouge

  • Moeilijkheid

Voor 4:

8 stengels prei

2 tl geel mosterdzaad

2 tl zwart mosterdzaad

2 el olijfolie

4 moten tonijn van 150 g

grove peper en zout

Voor de beurre rouge:

1/2 rode ui

1/2 dl fruitige rode wijn

1/2 dl rode port

1 tl suiker

100 à 150 g koude boter

peper en zout

Snij het meeste groen en de voetjes van de prei. Halveer de stengels in de lengte en spoel grondig onder stromend water. Snij de prei in stukken van 1 cm. Rooster het mosterdzaad in een droge pan. Wacht tot de zaadjes openspringen en voeg dan 1 eetlepel olijfolie toe.

Doe er de prei bij en kruid met peper en zout. Bak tot de prei beetgaar is en hou warm.

Snipper de ui voor de saus en doe in een pannetje met de wijn, port en suiker. Verwarm tot de suiker opgelost is en laat op een matig tot hoog vuur inkoken tot 2 eetlepels.

Snij de boter in blokjes. Draai het vuur lager en voeg 3 blokjes boter toe. Klop de saus met een garde tot de boter is opgenomen. Voeg telkens enkele blokjes boter toe wanneer de vorige zijn opgenomen. Haal de pan van het vuur en kruid met peper en zout. Hou warm.

Kruid de tonijn met grove peper en zout. Verhit de resterende olijfolie in een pan en wacht tot de olie begint te roken alvorens de tonijn toe te voegen. Bak de vis 1 à 2 minuten aan elke kant en serveer op een bedje van prei. Lepel de boter op en rond de vis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content