Tonijn met olijven en gekonfijte citroen

08/06/11 om 15:49 - Bijgewerkt om 15:49

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 800 g tonijn (in stukken gesneden)
  • 200 g ontpitte groene olijven
  • 2 citroenen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 1 venkel
  • 1 bos platte peterselie
  • 2 mespuntjes gemberpoeder (of geraspte verse gember)
  • 1 mespunt gemalen anijszaad
  • 2 mespuntjes witte peper
  • zout
  • een tajine-schotel met deksel (te vervangen door aarden ovenschotel met deksel)

Bereidingswijze

Een scheut olie in een tajine gieten en de wanden met olie inwrijven. De venkel versnijden en in de tajine doen. Reepjes citroenschil in suikerwater konfijten. De stukken vis in de aarden schaal leggen. De olijven, de versneden reepjes gekonfijte citroenschil en de boter toevoegen. Bestrooien met gehakte peterselie, gember, anijs, witte peper en zout. 20 minuten onder deksel in de oven laten garen. Na tien minuten het gerecht besprenkelen met een klein beetje water en enkele schijfjes citroen toevoegen. Uit de oven halen, 5 minuten laten afkoelen en opdienen.

In Marokkaanse winkels verkoopt men in gezouten citroensap ingelegde citroenen. Deze citroenen zijn een terugkomend bestanddeel van tajines en kunnen ook in dit gerecht worden gebruikt.

Onze partners