Tonijn, licht gemarineerd met verse kruiden

10/06/11 om 14:31 - Bijgewerkt om 14:31

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor vier:

  • 4 stukken tonijn van 200 g en 2 cm dik
  • 2 à 3 el olijfolie
  • verse munt, fijngehakt
  • 1 el geraspte citroenschil
  • peper van de molen
  • 1 el sojasaus
  • 2 el aceto balsamico

Bereidingswijze

De citroenschil, de verse munt en de olijfolie mengen. De tonijn erdoor halen en 20 minuten koel wegzetten. De marinade van de tonijn vegen en de tonijn kort bakken in wat boter. Neem de tonijn uit de pan en snijd de vis in sneetjes. De rest van de marinade en de aceto balsamico in de bakpan doen en mengen. Indien gewenst een druppeltje sojasaus toevoegen. De versneden tonijn op de borden leggen en overgieten met de saus.

Lees meer over:

Onze partners