Tonijn, licht gemarineerd met verse kruiden

Raw Tuna Steak with ingredients ready to cook © Dit is een ondersteunend algemeen beeld dat geen deel uitmaakt van het recept.

Op zomers dagen is dit een fris en bijzonder smaakvol voorgerecht.

Voor 4 personen

4 stukken tonijn van 200 g en 2 cm dik

2 à 3 el olijfolie

verse munt, fijngehakt

1 el geraspte citroenschil

peper van de molen

1 el sojasaus

2 el aceto balsamico

Bereiding

1. Meng de citroenschil, de verse munt en de olijfolie. Haal de tonijn erdoor en zet 20 minuten koel wegzetten.

2. Veeg de marinade van de tonijn en bak de tonijn kort in wat boter. Neem de tonijn uit de pan en snijd de vis in sneetjes.

3. Doe de rest van de marinade en de aceto balsamico in de bakpan en meng. Voeg indien gewenst een druppeltje sojasaus toe. Leg de versneden tonijn op de borden en overgiet met de saus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content