Tongscharfilets met auberginekaviaar en uiensaus

Voor 4:

Voor 4:

2 aubergines

2 tenen knoflook

olijfolie

peper en zout

2 grote uien

boter

3 dl lichte kippenbouillon

8 tongscharfilets (in totaal 600 g)

sap van 1/2 citroen

Bereidingswijze:

Snij de stelen van de aubergines, snij de aubergines in de lengte in tweeën en verpak ze in aluminiumfolie. Bak de aubergines 35 min. op 220°C. Lepel er nadien het vruchtvlees uit. Voeg de fijngehakte knoflook toe. Laat uitlekken in een zeef en plet nadien fijn met een vork.

Warm de auberginepuree op met olijfolie en kruid met peper en zout. Snipper de uien, stoof glazig in boter en giet er de kippenbouillon bij. Laat op een laag vuur sudderen tot de bouillon tot de helft is ingekookt. Kruid met peper en zout.

Bak de tongscharfilets net gaar in boter. Kruid met peper, zout en het citroensap. Serveer met de auberginekaviaar, uiensaus en een aardappelpuree.

Tip: heel lekker bij dit recept zijn de geprakte aardappelen met olijfolie, zoals beschreven in het recept voor ’tarbot met waterkers en geprakte aardappel’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content