Tongrolletjes

10/06/11 om 14:49 - Bijgewerkt om 14:49

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • filets van 3 zeetongen
  • 1 krop andijvie
  • 3 sjalotjes
  • 4 aardappelen
  • 200 g fijne gezouten spekreepjes
  • 10 cl room paprikapoeder
  • boter en olijfolie
  • 1 dikke wortel

Bereidingswijze

Was de andijvie en selecteer 12 blaadjes met de lengte van de tongfilets. Kook ze in gezouten water beetgaar. Laat schrikken onder koud water en laat zeer goed uitlekken. Droog de rest van de andijvie in de slazwierder en snij in repen. Doe in een brede pot half om half boter en olijfolie. Voeg de gesneden andijvie toe samen met de spekreepjes. Kruid met peper van de molen en weinig zout (het spek is reeds zout). Laat alles op zacht vuur zonder deksel stoven. Voeg na 10 minuten room toe. Roer af en toe. Zorg dat de andijvie knapperig blijft. Voeg indien gewenst peper en zout toe. Snij de geschilde aardappelen in schijfjes van 0,5 cm en vervolgens in staafjes van 3 cm. Versnipper de sjalotjes. Verwarm een pan met antikleeflaag en voeg een klontje boter en een scheut olijfolie toe. Laat eerst de sjalotjes glazig worden. Voeg na 5 minuten de aardappelstaafjes (rösti) toe. Bestrooi alles met paprikapoeder, meng en laat 15 minuten op een rustig vuurtje garen. Roer regelmatig om. Vouw de 12 grote andijviebladeren en bestrooi met peper en zout. Bekleed de graatkant van de tongfilets met een blad andijvie en rol de filets op. Stoom de rolletjes 8 minuten of bereid ze in een beboterde ovenschaal in een warme oven (15 minuten). Maak ondertussen de versiering klaar: snij de wortel in fijne repen en frituur deze 1 minuut. Droog de repen met keukenpapier. Maak vier bedjes andijvie op vier warme borden. Schik op ieder hoopje drie tongrolletjes. Zorg ervoor dat een rand van de andijvie zichtbaar blijft. Leg de rösti naast de vis en versier met wortelreepjes.

Onze partners