Tongfilets met cider en witloof

09/06/11 om 14:17 - Bijgewerkt om 14:17

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 4 zeetongen van 300 g elk
  • 8 stronken witloof
  • 2 dl Normandische cider
  • 100 g rundmerg in plakjes van 3 mm
  • 200 g boter
  • 1 dl room
  • 1 dl visfumet (getrokken van de graten
  • kervel

Bereidingswijze

De vissen in filets snijden (vraag eventueel hulp aan uw vishandelaar, neem de graten mee om visfumet van te trekken). De filets oprollen (of opknopen) en 5 minuten braiseren in cider en visfumet. De vis verwijderen, de saus inkoken, room toevoegen en de saus met klontjes malse boter opkloppen. Het witloof schoonmaken en braiseren in boter en eigen vocht. De plakjes merg kort onder de grill houden en op de stronken witloof schikken. Witloof en filets over warme borden verdelen, met saus overgieten en versieren met kervelpluksels. Opdienen met puree van waterkers.

Puree van waterkers bereidt men van de helft waterkers en de helft aardappelpuree. De puree mengen met een weinig room en kruiden met zout en peper.

Lees meer over:

Onze partners