Tong meunière

09/06/11 om 13:34 - Bijgewerkt om 13:34

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 tongen van 300 g
  • 1/2 dl geklaarde boter
  • 50 g ongezouten boter
  • 1 à 2 citroenen
  • zout
  • witte peper uit de molen

Bereidingswijze

Neem hele tongen zonder vel, of alleen zonder het zwarte vel en ontschubd aan de kant van de witte huid. Spoel de tongen met koud water af en dep ze droog. Wentel ze nu desgewenst eerst in bloem, schud de overtollige bloem eraf. Verhit de geklaarde boter in een pan met antiaanbaklaag. Indien de witte huid niet is verwijderd, braad de tong dan eerst aan deze kant, op halfhoog vuur. Draai de vis na 3 min. voorzichtig om.

Verdeel de verse boter over de 4 tongen en schep het smeltsel steeds weer met een lepel over de vis. Besprenkel vlak voor het opdienen met een flinke straal citroensap. Bestrooi met peper en zout.

Lees meer over:

Onze partners