Tong in groentesoepje

09/06/11 om 14:13 - Bijgewerkt om 14:13

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 8 tongfilets
  • 600 g seizoengroenten (prei, wortel, selder, knolselder, asperges, peultjes, enz.)
  • 60 g verse kruiden (dille, kervel, dragon, basilicum, tijm)
  • 1/2 citroen
  • 4 soeplepels boter
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

De tongfilets in schuine reepjes snijden van 1/2 cm (goujonnettes). De groenten schoonmaken en klein snijden. Twee liter zout water aan de kook brengen en de groenten 1/2 tot 2 minuten koken. Verfrissen onder koud water. Het gezeefde kookvocht tot de helft inkoken en kruiden met peper, zout en citroensap. Het kokend hete vocht met klontjes malse boter opkloppen. De reepjes vis kruiden en met de groenten in het soepje doen. Alles kort koken en, op het laatste moment, de gehakte kruiden toevoegen. Onmiddellijk opdienen in voorverwarmde borden. Wordt gegeten met soeplepel en visvork.

Lees meer over:

Onze partners