Tomatenvelouté

  • Moeilijkheid

Voor 6:

1 kg rijpe tomaten

5 ansjovisfilets

1 bosje koriander

5 takjes basilicum

2 tenen knoflook

sap van 1 citroen

2,5 dl olijfolie

enkele basilicumblaadjes, voor de afwerking

peper en zout

Maak de avond ervoor de marinade: schil, ontpit en versnij de tomaten in kwarten. Spoel de ansjovisfilets onder de kraan. Was en droog de kruiden. Meng de tomaten, ansjovis, kruiden, knoflook en citroensap onder elkaar. Overgiet met 1 dl olijfolie en zet koel weg.

Verwijder de volgende dag de knoflook en mix het geheel fijn. Meng er de rest van de olijfolie onder, kruid met peper en zout en zet koel weg. Vul nadien glazen of kommetjes met de tomatenvelouté en werk af met basilicumblaadjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content