Tomatentartaar met citroen, kappers en olijven

Voor 4 personen
  • 4 rijpe tomaten
  • 1 teen knoflook
  • 2 takjes bladpeterselie (of koriander)
  • snuifje suiker
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 2 el olijfolie met citroenaroma
  • piment d’Espelette
  • zout
  • 1 tl witte balsamicoazijn
  • 1 el grove mosterd
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 2 tl kappertjes
  • 6 ontpitte groene olijven, fijngehakt
  • 12 sneetjes ciabatta met zwarte olijven
  • 4 kapperappels, voor de afwerking
Bereiding
  1. Pel en ontpit de tomaten. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Hak de knoflook en peterselie fijn. Meng onder de tomaten. Voeg de suiker, citroenschil en citroenolie toe. Kruid met piment d’Espelette en zout. Meng goed en laat 1 u. marineren op kamertemperatuur.
  2. Laat nadien uitlekken en vang het sap op. Mix dit met de balsamicoazijn, mosterd en olijfolie tot een gladde emulsie.
  3. Doe de kappertjes en olijven bij de tartaar en bind met een scheutje vinaigrette. Rooster de sneetjes brood en verdeel er de tartaar over. Werk af met de kapperappels en geef er de rest van de vinaigrette apart bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content