Tomatenconsommé met citrusaroma's en duo van tartaar

09/06/11 om 12:53 - Bijgewerkt om 12:53

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 kg rijpe vleestomaten
  • 2 stengels citroengras
  • 1 teen knoflook
  • 4 korianderwortels (of 4 koriandertakjes)
  • 4 plakjes gember
  • schil van 1 onbehandelde citroen
  • 50 g zongedroogde tomaten (niet op olie bewaard)
  • tabasco en korianderblaadjes

Voor de afwerking:

  • 100 g rode tonijn
  • 100 g zwaardvis
  • citroenolie
  • 20 g rijstvermicelli
  • frituurolie

Bereidingswijze

Pel de tomaten en snij in stukken. Pureer ze en doe de pulp in een neteldoek. Hang boven een kom en laat de pulp minstens 8 uur uitlekken tot de tomaten een maximum aan vocht hebben vrijgegeven.

Doe het gekneusde citroengras en de knoflook, korianderwortels, gember, citroenschil en zongedroogde tomaten in een pannetje met 3 dl water. Breng aan de kook en haal van het vuur. Laat afgedekt 1 uur trekken. Giet de infusie af en meng met het tomatenwater. Zet koel weg. Snij beide vissoorten apart in brunoise. Breng op smaak met citroenolie.

Frituur de rijstvermicelli in hete olie en laat uitlekken op keukenpapier. Breng het tomatenwater op smaak met tabasco. Verdeel over 4 soepborden en voeg de tonijn- en zwaardvistartaar toe. Werk af met korianderblaadjes, de gefrituurde noedels en enkele druppels citroenolie.

Bereidingstijd: 20' + 8 uur uitlekken

Eenvoudig

Lees meer over:

Onze partners