Tomatencarpaccio met burrata en vanille

26/07/17 om 10:10 - Bijgewerkt om 10:10

Tomatencarpaccio met burrata en vanille

Tomatencarpaccio met burrata en vanille © C. Exelmans

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

2 grote tomaten, coeur de boeuf

4 tomaten van een ander ras

10 frambozen

3 el olijfolie

1 el frambozenazijn

1 vanillestok

Jamaicaanse peper en fleur de sel

125 g verse burrata (of mozzarella)

verse basilicum

Was alle tomaten en snij ze in fijne plakken met een vlijmscherp mes. Plet de frambozen in een kommetje. Voeg olijfolie, frambozenazijn, de inhoud van een geschraapte vanillestok, peper en zout toe en meng alles door elkaar tot een smeuïge vinaigrette.

Verdeel de tomaten over de borden en besprenkel met de frambozenvinaigrette. Werk af met plakjes grofgesneden burrata en enkele blaadjes verse basilicum.

Bereiding: 15'

Moeilijkheidsgraad: 1

Lees meer over:

Onze partners