Tomaten met knoflook en tijm

02/09/11 om 08:53 - Bijgewerkt om 08:53

Geef je waardering

Tomaten met knoflook en tijm

Ingrediënten

  • 1 kg kleine pruim/trostomaatjes
    2 dl olijfolie extra-vierge
    1 el grof zeezout
    2 el kristalsuiker
    peper van de molen
    8 teentjes knoflook
    een handvol tijm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 130°C. Doe de tomaten in een bakblik en besprenkel met een klein beetje van de olijfolie. Kruid met het zout, de suiker en peper van de molen. Snij hierover de knoflook. Beleg met de tijm. Schuif in de oven gedurende 20 min. Schep de inhoud van het bakblik in glazen potten met een goed afsluitbaar deksel. Vul de potten tot 2 cm van de rand.

Verwarm de overgebleven olijfolie en giet over de tomaten zodat ze mooi onderstaan. Schroef de potten dicht en draai om zodat ze met het deksel naar omlaag staan. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast. U kunt ze zo enkel weken bewaren. Eenmaal de pot open is, moet u ervoor zorgen dat de tomaten mooi onder de olie blijven om te voorkomen dat ze op een paar dagen bederven.

Tip: u kunt de tomaten serveren bij vis en vleesgerechten. Of gebruiken op toast en salades.

Lees meer over:

Onze partners