Tomaten met knoflook en tijm

© Getty

Deze tomaten met knoflook en tijm kun je serveren bij vis en vleesgerechten. Of gebruik ze op toast en salades.

Nodig
  • 1 kg kleine trostomaatjes
  • 2 dl olijfolie
  • 1 el grof zeezout
  • 2 el kristalsuiker
  • peper van de molen
  • 8 teentjes knoflook
  • een handvol tijm
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 130Ā°C. Doe de tomaten in een bakblik en besprenkel met een klein beetje van de olijfolie. Kruid met het zout, de suiker en peper van de molen. Snij hierover de knoflook. Beleg met de tijm. Schuif in de oven gedurende 20 minuten. Schep de inhoud van het bakblik in glazen potten met een goed afsluitbaar deksel. Vul de potten tot 2 cm van de rand.
  2. Verwarm de overgebleven olijfolie en giet over de tomaten zodat ze mooi onderstaan. Schroef de potten dicht en draai om zodat ze met het deksel naar omlaag staan. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.
  3. Je kunt ze zo enkel weken bewaren. Eenmaal de pot open is, moet je ervoor zorgen dat de tomaten met knoflook en tijm mooi onder de olie blijven om te voorkomen dat ze op een paar dagen bederven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content