Tomaten- en courgetteschotel met schapenkaas

© Getty

Voor 4 personen
  • 1 courgette
  • 6 tomaten
  • 2 uien
  • 400 g schapenkaas
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • olijfolie
  • parmezaan
  • tijm
  • rozemarijn
  • oregano
  • camarguezout
  • zwarte peper
  • sterk paprikapoeder
Bereiding

Snij de courgette in plakken. Kruid met zout en peper en rooster in een weinig olie. Breng verder op smaak met tijm, rozemarijn en oregano. Verwijder de zaadlijsten van de paprika, snij het vruchtvlees in reepjes en rooster. Pel de uien, snij in ringen en laat zachtjes aanstoven. Voeg de fijngesnipperde knoflookteentjes toe. Kruid met peper, zout en paprikapoeder.

Leg een laag uien in een vierkante ovenschotel, voeg een laag paprika toe, bestrooi met verbrokkelde schapenkaas en eindig met schijfjes tomaat en courgette, dakpansgewijs gelegd. Bestrooi met gemalen parmezaan en zet de schotel 30 minuten in een oven van 180Ā°C. Serveer met krokant stokbrood.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content