Tomaten- en courgetteschotel met schapenkaas

09/06/11 om 16:06 - Bijgewerkt om 16:06

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 :

  • 1 courgette
  • 6 tomaten
  • 2 uien
  • 400 g Bulgaarse schapenkaas
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • olijfolie
  • parmezaankaas

Kruiden :

  • Tijm
  • Rozemarijn
  • Oregano
  • Camarguezout
  • zwarte peper
  • sterk paprikapoeder

Bereidingswijze

Snij de courgette in plakken. Kruid met zout en peper en rooster in een weinig olie. Breng verder op smaak met tijm, rozemarijn en oregano. Verwijder de zaadlijsten van de paprika, snij het vruchtvlees in reepjes en rooster. Pel de uien, snij in ringen en laat zachtjes aanstoven. Voeg de fijngesnipperde knoflookteentjes toe. Kruid met peper, zout en paprikapoeder.

Leg een laag uien in een vierkante ovenschotel, voeg een laag paprika toe, bestrooi met verbrokkelde schapenkaas en eindig met schijfjes tomaat en courgette, dakpansgewijs gelegd. Bestrooi met gemalen parmezaan en zet de schotel 30 minuten in een oven van 180°C. Serveer met krokant stokbrood.

Lees meer over:

Onze partners