Tomaat gevuld met grijze garnalen op een salade met verse geitenkaas

09/06/11 om 10:59 - Bijgewerkt om 10:59

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 200 g grijze garnalen
  • 4 eetlepels mayonaise
  • naalden van rozemarijn
  • 4 eetlepels curry-olie
  • 4 eetlepels gazpacho
  • 2 eetlepels ingekookte aceto balsamico met versnipperde basilicum
  • 1/2 courgette
  • een scheut olijfolie
  • 100 g verse geitenkaas.

Bereidingswijze

De tomaten in kokend water dompelen, verfrissen, schillen en leeghalen. De garnalen mengen met goed gepeperde mayonaise (weinig zout gebruiken). De tomaten vullen met garnalen en besteken met naalden rozemarijn. De salade maken: de courgette in fijne blokjes snijden en deze bakken in olie. Koud laten worden en mengen met geitenkaas en wat peper. Vier ringen op vier borden zetten. De courgette-kaasmengeling over de ringen verdelen en aandrukken. De ringen verwijderen en de gevulde tomaat op de salade zetten. De bordspiegel versieren met strepen curry-olie, gazpacho en ingekookte aceto balsamico.

Curry-olie maakt men door gehakte sjalot en currypoeder in olie te fruiten. Met olie overgieten, laten trekken en zeven.

Onze partners