Tomaat gevuld met grijze garnalen op een salade met verse geitenkaas

© Getty
Voor 4 personen
  • 4 tomaten
  • 200 g grijze garnalen
  • 4 el mayonaise
  • rozemarijnnaaldjes
  • 4 el curry-olie
  • 4 el gazpacho
  • 2 el ingekookte balsamico met versnipperde basilicum
  • 1/2 courgette
  • 1 scheut olijfolie
  • 100 g verse geitenkaas.
Bereiding
  1. De tomaten in kokend water dompelen, verfrissen, schillen en leeghalen. De garnalen mengen met goed gepeperde mayonaise (weinig zout gebruiken). De tomaten vullen met garnalen en besteken met naalden rozemarijn.
  2. De salade maken: de courgette in fijne blokjes snijden en deze bakken in olie. Koud laten worden en mengen met geitenkaas en wat peper. Vier ringen op vier borden zetten. De courgette-kaasmengeling over de ringen verdelen en aandrukken.
  3. De ringen verwijderen en de gevulde tomaat op de salade zetten. De bordspiegel versieren met strepen curry-olie, gazpacho en ingekookte aceto balsamico.

Voor de curry-olie: fruit gehakte sjalot en currypoeder in olijfolie. Overgiet met extra olie, laat trekken en zeef.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content