Tom yum met kip

28/11/17 om 11:38 - Bijgewerkt om 11:38

Tom yum met kip

© Photocuisine / Stockfood

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

  • 2 tenen knoflook
  • 2 à 3 cm verse galanga (Thaise gember)
  • 1 stengel citroengras
  • 80 cl kippenbouillon
  • 2 à 3 kaffirlimoenblaadjes
  • 2 kippenborstfilets
  • 2 rode puntpaprika's
  • 2 tomaten
  • 1 kleine prei
  • 2 handenvol bunapi-shimeji (witte Japanse trospaddenstoelen)
  • 1 scheut limoensap
  • sojasaus
  • zoetzure chilisaus en korianderblaadjes voor de afwerking

Bereiding

  1. Schil de knoflook en de galanga en snij in plakjes. Maak het citroengras schoon en snij in de lengte in tweeën. Breng de kippenbouillon in een pan aan de kook met de knoflook, de galanga, het citroengras en de limoenblaadjes.
  2. Voeg de kipfilets toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Haal uit de bouillon, laat lichtjes afkoelen en snij in blokjes.
  3. Zeef de bouillon, giet weer in de pan en breng aan de kook.
  4. Was de puntpaprika's, halveer en snij in blokjes.Was de tomaten en snij in vieren. Ontpit en snij het vruchtvlees in blokjes. Was de prei grondig en snij in reepjes. Maak de shimeji schoon.
  5. Doe de paprikablokjes in de bouillon en laat 2 minuten zachtjes koken. Voeg dan de tomaten, de prei, de shimeji en de kip toe. Laat nog enkele minuten koken.
  6. Breng de tom yum op smaak met het limoensap, sojasaus en zoetzure chilisaus. Schep in kommetjes en werk vlak voor het serveren af met korianderblaadjes.

Onze partners