Tom Yam Koong

10/06/11 om 09:39 - Bijgewerkt om 09:39

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 30 g Tom Yam-pasta (pittige kruidenpasta, verkrijbaar in de Aziatische voedingswinkel)
  • 6 dl kippenbouillon
  • wat gesnipperd citroengras
  • 4 limoenblaadjes
  • 8 champignons, in vieren gesneden
  • 1 el vissaus
  • 12 scampi's of gamba's
  • een snuif suiker
  • 2 el gesnipperd korianderblad.

Bereidingswijze

De bouillon opwarmen en de Tom Yam-pasta oplossen. Citroengras, limoenblaadjes, vissaus en een snuif suiker toevoegen. Scampi's en champignons bij de soep doen en alles kort koken (1 minuut volstaat voor middelgrote scampi's). De soep op het laatste moment rijkelijk met korianderblaadjes bestrooien.

Lees meer over:

Onze partners