Tom Yam Koong (Thaise garnalensoep)

09/06/11 om 13:11 - Bijgewerkt om 13:11

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 kleine groene pepers
  • 2 korianderwortels
  • 6 dl gevogeltebouillon
  • 12 dunne schilfers galangalwortel
  • 2 fijngehakte stengels citroengras
  • 4 kaffir-limoenblaadjes
  • 8 kleine champignons (in 4)
  • 8 grote garnalen naar keuze
  • 2 el vissaus
  • 1,5 el citroensap
  • verse korianderblaadjes

Bereidingswijze

Plet de pepers en korianderwortels fijn in een vijzel. Verwarm de bouillon tot tegen het kookpunt, voeg galangal, citroengras, kaffir-limoenblaadjes en champignons toe. Breng aan de kook. Voeg garnalen, vissaus, geplette pepers en korianderwortels, citroensap toe en laat 1 minuut zacht sudderen.

Dien op in individuele soepkommen. Bestrooi met verse korianderblaadjes.

Lees meer over:

Onze partners