Pikante scampisoep – Tom Yaam Goong

© Getty
Voor 4 personen
  • 1 l water
  • 4 gepelde scampi’s
  • 1 fijngesneden galangawortel
  • 2 stengels fijngesneden citroengras
  • 2 kaffir limoenblaadjes
  • 2 verse rode chilipepers
  • 1 steel koriander met wortel
  • 6 el vissaus
  • 4 el citroensap
  • 2 kl chilipasta
  • 2 el volle melk
  • 1 kop champignons
Bereiding
  1. Breng het water aan de kook, samen met galangawortel, citroengras, limoenblad en korianderwortel en laat gedurende vijf minuten koken. Verwijder alle bestanddelen, zodat enkel de bouillon overblijft.
  2. Voeg de vissaus en het citroensap toe en laat verder koken, samen met de champignons en de scampi’s.
  3. Neem de kom van het vuur en doe er de chilipasta, de melk en de chilipepers bij. Serveer de scampisoep met enkele korianderblaadjes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content