Tom Rim, Vietnamese scampi's met tomatensaus

10/06/11 om 09:39 - Bijgewerkt om 09:39

Geef je waardering

Ingrediënten

VOOR 4:

  • 12 scampi's

Marinade:

  • 1 el vissaus
  • 2 tl suiker
  • Â1/2 tl gepureerde rode pepers (in de handel te koop)

En verder:

  • 1 ui, in plakken
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 stuk gember, in fijne plakken
  • 6 verse tomaten, in blokjes
  • 2 tl geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 kop gevolgeltebouillon (1 blokje)
  • 2 preistengels met hun groen
  • 1 tl sojaolie
  • 1 tl chilisaus
  • 2 tl vissaus

Bereidingswijze

Haal de scampi's uit hun jasje, snij ze in de lengte doormidden en verwijder het darmkanaal. Laat ze twee uren in de marinade laten rusten.

Leg de preibladen plat op een snijplank en snij ze in stukjes. Verwarm een pan of wok op groot vuur, voeg de sojaolie, een glas water, ui, knoflook en gember toe en laat 2 minuten op groot vuur koken. Doe de tomaten, de tomatenpuree en de bouillon in de pan, dek af en laat drie minuten koken. Doe de scampi's en de marinade in de pan en laat een minuut koken. Voeg chilisaus toe naar wens, en breng vervolgens op smaak met twee theelepels vissaus. Doe de preistukjes bij de bereiding, dek de pan af en laat alles nog 1 minuut koken. Neem de pan van het vuur en dien de scampi's op met rijst.

* Vissaus en peperpuree zijn te koop in de Aziatische eetwinkel.

* De scampi's kan men vervangen door witte vis, zoals kabeljauw.

Lees meer over:

Onze partners