Tom Kha Kai (soep van kokosmelk, kip en koriander)

10/06/11 om 11:12 - Bijgewerkt om 11:12

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 320 g kippenborst
  • 20 g pasta van garnalencurry
  • 10 g citroengras
  • 10 g galanga
  • 8 kaffir limoenblaadjes
  • 4 soeplepels vissaus
  • 4 soeplepels limoensap
  • 16 champignons
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 10 g verse korianderblaadjes
  • 3 dl kippenbouillon

Bereidingswijze

Voorbereiding : het kippenvlees in blokjes van 1 cm snijden. De champignons in plakjes snijden. De galanga in rondellen van 1 mm snijden. Het citroengras in stukken van 2 cm snijden. Afwerking : breng de bouillon met de kokosnootmelk, vissaus, galanga, champignons, kaffir limoenblaadjes, citroengras en garnalencurrypasta aan de kook. Voeg na 2 minuten koken de blokjes kippenvlees toe en laat alles nog 3 minuten koken. Verdeel de soep over borden of kommen en strooi voor het opdienen korianderblaadjes over de soep. Galanga is familie van de gember en wordt ook wel „laos" genoemd. Garnalenpasta ruikt penetrant tot hij gebakken wordt.

Lees meer over:

Onze partners