Toast met kerstomaatjes en tomatencoulis

10/06/11 om 10:36 - Bijgewerkt om 10:36

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 40 kerstomaatjes
  • 3 dl tomatencoulis
  • 10 basilicumblaadjes
  • 1 geplet knoflookteentje
  • extravierge olijfolie
  • peper, zout
  • 4 sneetjes zuurdesembrood (8 x 10 cm en 1,5 tot 2 cm dik)
  • 4 kleine plakjes gedroogde ham (parma, serrano, Â...)

Bereidingswijze

Verwarm 1 mm olie in een pan die groot genoeg is voor de vier sneetjes brood. Bak het brood aan beide kanten goudbruin. Zet opzij.

Verwarm in een grote pan 3 soeplepels olijfolie met het geplette knoflookteentje. Voeg daar de kerstomaatjes bij en bak ze 2-3 min. op een hoog vuur tot ze openbarsten. Voeg er dan de tomatencoulis en het fijngesneden basilicum bij en breng op smaak met peper en zout.

Leg de sneetjes brood op verwarmde borden en verdeel daarover het tomatenmengsel. Versier met reepjes ham.

Onze partners