Toast met gerookte makreel, groene peperkorrels en 'Welsh rabbit'

09/06/11 om 10:05 - Bijgewerkt om 10:05

Geef je waardering

Toast met gerookte makreel, groene peperkorrels en 'Welsh rabbit'

© © Tony Le Duc

Ingrediënten

Voor 4:

  • 25 g boter
  • 25 g bloem
  • Â1/2 dl cider
  • 125 g geraspte cheddar (of andere pittige kaas)
  • 1 tl mosterd
  • zwarte peper
  • 4 driehoekige waldkornbroodjes (volkorenbroodjes)
  • 200 g gerookte makreel
  • 2 tl groene peperkorrels
  • chutney naar keuze, om te serveren

Bereidingswijze

Laat de boter smelten in een pannetje, voeg de bloem toe en maak een roux. Giet er de cider bij en roer tot een gladde pasta. Voeg de cheddar toe en meng tot een dikke pasta (maak u geen zorgen als de kaas lijkt te splitsen).

Haal de pan van het vuur van zodra de pasta glad geroerd is. Kruid met de mosterd en zwarte peper. Halveer de broodjes overlangs en verkruimel de makreel. Rooster de broodjes en beleg met de makreel en peperkorrels.

Verdeel er de kaaspasta over en zet onder de grill tot de kaas goudbruin is en smelt. Serveer meteen met de chutney en eventueel met wat raketsla.

Onze partners