Toast met boschampignons en lichte sojaroomsaus

10/06/11 om 09:05 - Bijgewerkt om 09:05

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Voorgerecht

Nodig voor vier:

  • 500 g mengeling van wilde paddestoelen
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout
  • 2,5 dl sojaroom (Alpro, alternatief voor melkerijroom)
  • een scheutje cognac
  • eikenbladsla of andere salade
  • 4 kerstomaatjes
  • 4 sneetjes getoast bruin brood

Bereidingswijze

De paddestoelen schoonborstelen, de voetjes bijsnijden en bakken in olijfolie. Kruiden met geperste knoflook, peper en zout. De paddestoelen verwijderen en de pan deglaceren met een scheutje cognac en sojaroom. De saus inkoken tot de gewenste dikte. Het brood toasten en diagonaal doormidden snijden. De paddestoelen op toast serveren. De saus over de paddestoelen gieten en versieren met eikenbladsla en kerstomaatjes.

Onze partners