Tiroler bergpasta met appelmoes van gebakken appels

2467919

Een stevige pasta na een flinke bergwandeling. Of gewoon als versterking na een lange werkdag.

Een stevige pasta na een flinke bergwandeling. Of gewoon als versterking na een lange werkdag.

Tiroler bergpasta met appelmoes van gebakken appels

Ingrediënten bergpasta:

  • 500 g macaroni
  • 100 g uien
  • 150 g buikspek
  • 150 g gekookte aardappelen
  • 200 ml room
  • 150 g geraspte gekruide kaas
  • 50 g bieslook
  • zout, peper

Ingrediënten appelmoes

  • 200 ml water
  • 120 g suiker
  • 2 st. kruidnagels
  • 1 kaneelstok
  • 600 g appels (boskoop of zure appel)
  • sap van één citroen

Bereiding bergpasta

1. Kook de macaroni al dente in zout water. Snijd de gepelde uien en het spek in fijne blokjes. Schil de gekookte aardappelen en snijd in gelijke dikke schijven.

2. Rooster het buikspek in een pan en voeg daar de uienblokjes bij. Rooster deze eveneens lichtjes en giet met room op. Laat eenmaal opkoken. Voeg dan de macaroni en aardappelen toe en bind met de gemalen kaas. Breng op smaak met zout, peper en bieslook.

Bereiding appelmoes

1. Kook water, suiker, kruidnagel en kaneelstok ca. 10 minuten. Leg de hele appel op een bakplaat, overgiet met het kookvocht en laat in een voorverwarmde oven ongeveer 1 uur zacht stoven. Haal door een zeef.

2. Breng op smaak met citroensap.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content