Tiroler bergpasta met appelmoes van gebakken appels

05/08/14 om 17:54 - Bijgewerkt om 17:54

Geef je waardering

Tiroler bergpasta met appelmoes van gebakken appels

Ingrediënten

  • Ingrediënten bergpasta
    500 g macaroni
    100 g uien
    150 g buikspek
    150 g gekookte aardappelen
    200 ml room
    150 g geraspte gekruide kaas
    50 g bieslook
    Zout, peper

    Ingrediënten appelmoes
    200 ml water
    120 g suiker
    2 st. kruidnagels
    1 kaneelstok
    600 g appels (boskoop of zure appel)
    sap van één citroen

Bereidingswijze

Bereiding bergpasta

Kook de macaroni al dente in zout water. Snijd de gepelde uien en het spek in fijne blokjes. De gekookte aardappelen schillen en in gelijke dikke schijven snijden. Rooster het buikspek in een pan en voeg daar de uienblokjes bij. Deze eveneens lichtjes roosteren en met room opgieten. Eenmaal opkoken. Dan de macaroni en aardappelen toevoegen en met de gemalen kaas binden. Met zout, peper en bieslook op smaak brengen.

Bereiding appelmoes

Water, suiker, kruidnagel en kaneelstok ca. 10 minuten koken. De hele appel op een bakplaat leggen, overgieten met het kookvocht en in een voorverwarmde oven ongeveer 1 uur laten zacht stoven. Door een zeef halen. Op smaak brengen met citroensap.

Onze partners