Tiramisu

© Getty

Dit bekende Italiaanse dessert vraagt slechts 10 minuten voorbereiding. Zo maak je tiramisu!

Ingrediënten
  • 3 eieren
  • 140 gram poedersuiker
  • 250 gram mascarpone
  • 16 vingerkoekjes
  • 25 cl koude koffie
  • 2 eetlepels amandellikeur
  • 3 eetlepels cacaopoeder
Bereiding
  1. Scheid de eierdooiers van het eiwit. Klop het eiwit heel stijf. Klop de dooiers met de suiker tot je een schuimig mengsel hebt.
  2. Voeg de mascarpone en de amandellikeur toe, daarna het eiwit.
  3. Doop de vingerkoekjes snel in de koffie en leg ze op de bodem van een vierkante ovenschotel. Giet het mascarponemengsel over de koekjes en bedek met een tweede laag in koffie gedoopte koekjes.
  4. Eindig met een laag mascarponemengsel. Dek de bovenkant af met huishoudfolie en zet alles een nacht in de koelkast.
  5. Bestuif de tiramisu voor het opdienen met chocoladepoeder. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content