Tiramisu met Baileys en pecannoten

Er bestaan veel versies van het Italiaanse dessert, maar deze tiramisu met Baileys, bananen en pecannoten hoort beslist tot de beste.

Voor 6-8 personen
  • 2 bananen
  • 25 g suiker
  • zaadjes van 1 vanillestokje
  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • 250 g mascarpone
  • 3 eiwitten
  • 1 dl warme espressokoffie
  • 1/2 dl Baileys
  • 100 g boudoirkoekjes
  • 50-75 g pecannoten, fijngehakt
Bereiding
  1. Schil de bananen en pureer met de suiker, vanillezaadjes en kaneel. Schep er de mascarpone onder. Klop de eiwitten op en spatel onder het bananenmengsel. Zet koel weg.
  2. Meng de koffie en Baileys onder elkaar. Dompel er de boudoirkoekjes in en schik één laag in een grote schaal of in 6 à 8 individuele glazen. Schep er wat mascarpone over en leg er weer laagje koekjes op.
  3. Werk af met de rest van de mascarpone. Strooi de pecannoten in een dun laagje over de tiramisu. Zet de tiramisu met Baileys koel om op te stijven (een nacht is ideaal).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content