Tiramisu al limone

09/06/11 om 10:24 - Bijgewerkt om 10:24

Tiramisu is een dessert voor elk seizoen.

Geef je waardering

Tiramisu al limone

© Jean-Pierre Gabriël

Ingrediënten

Biscuit de Savoie:

  • 30 g eiwit
  • 30 g griessuiker
  • 30 g eigeel
  • 20 g bloem
  • 30 g zetmeel
  • Poedersuiker

Sprenkelvocht:

  • 15 g suiker
  • 40 g water
  • 25 g limoncello

Voor de crémeux:

  • 185 g room
  • 32 g fijne griessuiker
  • 21 g citroensap
  • zeste van 1/2 citroen

Bereidingswijze

Sprenkelvocht: breng het water met de suiker aan de kook. Laat de siroop afkoelen en doe er dan de limoncello bij.

Biscuit: klop het eiwit met de suiker heel stijf. Klop er met de garde het eigeel door en vervolgens met de spatel de al met suiker gemengde bloem. Strijk een laagje van 1 cm uit op bakpapier. Bestrooi met poedersuiker en zet 5 minuten in de oven op 250°C. Snij in stukken wanneer de biscuit gaar is.

Crémeux: breng de room met de suiker aan de kook. Doe er het citroensap en de zeste bij. Laat afkoelen tot 24°C zonder te roeren.

Afwerking: besprenkel de biscuit met de limoncellomengeling en bestrijk met crème.Versier naar smaak, bijvoorbeeld met bloemsuiker en citroenzeste.

Lees meer over:

Onze partners