Tiramisu al limone

  • Moeilijkheid

Tiramisu is een dessert voor elk seizoen.

Tiramisu al limone
© Jean-Pierre Gabriël

Biscuit de Savoie:

30 g eiwit

30 g griessuiker

30 g eigeel

20 g bloem

30 g zetmeel

Poedersuiker

Sprenkelvocht:

15 g suiker

40 g water

25 g limoncello

Voor de crémeux:

185 g room

32 g fijne griessuiker

21 g citroensap

zeste van 1/2 citroen

Sprenkelvocht: breng het water met de suiker aan de kook. Laat de siroop afkoelen en doe er dan de limoncello bij.

Biscuit: klop het eiwit met de suiker heel stijf. Klop er met de garde het eigeel door en vervolgens met de spatel de al met suiker gemengde bloem. Strijk een laagje van 1 cm uit op bakpapier. Bestrooi met poedersuiker en zet 5 minuten in de oven op 250°C. Snij in stukken wanneer de biscuit gaar is.

Crémeux: breng de room met de suiker aan de kook. Doe er het citroensap en de zeste bij. Laat afkoelen tot 24°C zonder te roeren.

Afwerking: besprenkel de biscuit met de limoncellomengeling en bestrijk met crème.Versier naar smaak, bijvoorbeeld met bloemsuiker en citroenzeste.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content