Timbales van broccoli met walnoten

Nodig voor vier :

Nodig voor vier :

300 g broccoli (schoon gewogen)

15 g boter

4 eetlepels kippenbouillon

2 eieren

1/2 dl slagroom

zout

peper

een weinig zachte boter om in te vetten

4 timbaalvormpjes van 1/8 liter inhoud (of kopjes met ongeveer dezelfde vorm en inhoud)

Walnotensaus :

6 verse walnoten

10 g boter

2 dl velouté van gevogelte (gevogeltebouillon gemengd met blanke roux)

gemalen foelie

Maak de broccoli schoon en verdeel in kleine stukjes. Laat de boter smelten en voeg de stukjes broccoli toe. Laat even stoven tot de groente glazig wordt. Bouillon bijgieten, de pan afdekken en de groente vijf minuten stoven. De pan van het vuur halen en de inhoud laten afkoelen. De broccoli in het kookvocht met de mixer pureren en onmiddellijk eieren, room en kruiden toevoegen. Mixen tot er een homogene massa ontstaat. De vormen met boter invetten en met puree vullen. De vormen in een schaal met kokendheet water zetten (1/3 van de vormen moet boven water blijven). De bak in een voorverwarmde oven plaatsen en de broccolimousse 25 minuten pocheren. Ondertussen 6 verse walnoten kraken en grof hakken. Het haksel in 10 g boter roosteren. 2 dl gevogeltevelouté opwarmen, op smaak brengen met een weinig foelie en mengen met de noten. De vormen op voorverwarmde borden draaien en verwijderen. De saus rond de vulling gieten.

Deze timbale van broccoli, geserveerd met notensaus, is een voorgerecht. De timbale kan ook vleesbereidingen begeleiden. In dat geval komt er een vleessaus bij. (recept Andrea De Wit)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content