Tilapiafilet in garnalensaus op een bed van veldsla met Kantonese pickles en groene asperges

09/06/11 om 15:54 - Bijgewerkt om 15:54

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 500 g tilapiafilet (of roodbaars of victoriabaars)
  • 8 middelgrote aardappelen
  • 2 el olijfolie
  • 2 hardgekookte eieren
  • 50 g boter
  • 1 bakje kleine groene asperges
  • 50 g veldsla
  • takjes verse dille

Voor de garnalensaus:

  • 100 g grijze garnalen
  • 1 sjalotje
  • 2 el olijfolie, boter
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • room, zout
  • peper uit de molen

Voor de Kantonese pickles:

  • 2 wortelen, 1 raap
  • 1/2 komkommer
  • 1 el gemberwortel, in kleine staafjes
  • 3 el suiker
  • 3 el rijstazijn (of wijnazijn, sherryazijn of gewone azijn)

Bereidingswijze

Bereid de pickles een dag op voorhand. Snij komkommer, wortel en raap in julienne. Doe in een kom en strooi er een lepel zout over.

Laat een uur staan, spoel onder koud water en laat uitlekken. Meng vervolgens suiker, azijn, gember en de groenten. Laat de pickles een nacht in de koelkast rusten.

Snij de geschilde aardappelen in tweeën en snij de randen af met dunschiller, zodat je 'slanke aardappelen' bekomt.

Kook ze net gaar. Warm ze voor het opdienen kort op in gesmolten boter.

Verwijder de uiteinden van de groene asperges en blancheer de stengelgroente in licht gezouten water.

Smelt de helft van de boter in een kleine pan en vermeng met twee geplette hardgekookte eieren. Hou warm op een zacht vuurtje.

Werk de aspergesaus af met klontjes boter.

Fruit een fijngesneden sjalotje in twee lepels olijfolie. Blus de warmte met witte wijn en laat even inkoken.

Voeg de room toe. Kruid met peper en zout. Klop vlak voor het opdienen enkele klontjes koude boter door de saus en voeg juist voor het opdienen de garnalen toe.

Kruid de vis met peper en zout. Bak de vis in twee lepels olijfolie, aan elke kant maximaal 3 à 4 minuten.

Schik de schoongemaakte veldsla op de borden, overgiet met pickles en leg hierop de visfilet. Leg aan een kant van het bord wat groene asperges en schep er de eiersaus over.

Leg de stukjes aardappel aan de andere zijde. Lepel wat garnalensaus over een deel van de vis en de aardappelen. Versier met dille.

Onze partners