Tian van aardappel, tomaat en olijven

10/06/11 om 10:17 - Bijgewerkt om 10:17

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 persoenen:

  • 1 kg aardappelen
  • 2 tomaten, ontdaan van vel en zaden
  • 3 el zwarte olijven
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • een bundel rozemarijn
  • peper
  • zout
  • snuifje suiker

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snij ze in schijven van een halve centimeter dik. Bak de plakjes in olijfolie tot ze kleuren, samen met een bundeltje rozemarijn en twee teentjes gekneusde knoflook. Voeg op het einde de ontpitte olijven en de blokjes vruchtvlees van de tomaten toe en kruid met peper, zout en een snuif suiker.

Schik de aardappelen dakpansgewijs in een ovenschotel en verdeel de olijven, de stukjes tomaat en wat rozemarijn over de plakjes. Verwarm de schotel 20 minuten in een oven van 180°C.

Onze partners