Thaise rijstnoedelsalade met krokante groenten en tofuballetjes

18/11/15 om 11:54 - Bijgewerkt om 12:29

Thaise rijstnoedelsalade met krokante groenten en tofuballetjes

Thaise rijstnoedelsalade met krokante groenten en tofuballetjes © Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

5 cm gember

1 bosje lente-uien

2 stengels citroengras

1 bosje koriander

3 tenen knoflook

2 tl suiker

1 el sojasaus

250 g tofu

50 g vers broodkruim

1 ei

plantaardige olie, om te bakken

125 g dunne rijstnoedels

125 g groenten voor koolsla

1 bosje koriander, fijn gehakt

geroosterde pinda's

Voor de dressing:

2 el vloeibare honing

4 el sojasaus

2 tl sambal oelek

sap van 1 limoen

Schil de gember en hak fijn. Hak de lente-ui, het citroengras en de koriander grof. Pel de knoflook. Doe dit alles in een keukenrobot en hak fijn. Voeg de suiker, sojasaus, de uitgelekte en drooggedepte tofu, broodkruim en ei toe. Mix tot het geheel net gemengd is en rol er kleine balletjes van. Bak deze 1 à 2 min. aan elke kant in olie. Meng alle ingrediënten voor de dressing onder elkaar. Kook de rijstnoedels 5 min. in kokend water, giet af, meng met de groenten, koriander en dressing. Schep goed om. Verdeel de rijstnoedelsalade en tofuballetjes over 4 borden. Werk af met grof gehakte pinda's.

Onze partners