Thaise pompoenrisotto met gremolata

10/06/11 om 12:09 - Bijgewerkt om 12:09

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

Bouillon:

  • 2 stengels selderij, 1 prei, 1 wortel, 1 ui,
  • 1 stukje gember, geschild
  • 1 stengel citroengras
  • 1 gedroogde rode peper
  • 2 limoenblaadjes

Risotto:

  • 1/2 kg pompoen
  • 50 g boter, 1 rode ui, 1 teen knoflook
  • 1 stengel citroengras
  • 1 scherpe rode peper
  • 2,5 cm gember
  • 300g arboriorijst
  • 1 dl witte wijn
  • 3 dl kokosmelk

Gremolata:

  • 1/2 milde rode peper
  • 1 teen knoflook,
  • 4 el koriander
  • rasp van 1 limoen

Bereidingswijze

Laat alle ingrediÃ"nten voor de bouillon 30 min. zacht koken in 1,5 l. water. Verwijder de groenten. Hou de bouillon tegen het kookpunt tijdens de bereiding van de risotto. Snij het pompoenvlees in blokjes van 1 cm. Fruit ze in de helft van de boter tot ze zacht zijn. Fruit de ui in de rest van de boter.

Voeg knoflook, fijngehakt citroengras, peper en gember toe (5 min.). Doe de rijst erbij en roer tot alle korrels bedekt zijn met boter. Deglaceer met witte wijn en laat inkoken. Voeg een pollepel bouillon toe en roer tot het vocht is opgenomen door de rijst. Herhaal deze handeling gedurende 10 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en wacht tot die is opgenomen alvorens verder te werken met de bouillon.

Na 10 Ã 15 minuten is de rijst beetgaar. Hak de ingrediÃ"nten voor de gremolata fijn, meng en strooi over de risotto.

Lees meer over:

Onze partners