Thaise omelet

06/03/14 om 15:53 - Bijgewerkt om 15:53

Thaise omelet

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 3 el neutrale plantaardige olie
  • 250 g varkensgehakt
  • 1 kleine gesnipperde ui
  • 1 kl fijne kristalsuiker
  • 1 snufje zout
  • 10 draaien met de pepermolen
  • 2 el sojasaus
  • 6 eieren
  • 2 in rondjes gesneden jonge uien
  • 4-5 takjes verse koriander

Bereidingswijze

Warm 1 el olie op in een pan op matig vuur. Doe er het gehakt en de gesnipperde ui bij en roer voortdurend tot het vlees rul gebakken is. Voeg de suiker, het zout, de peper en 1 el sojasaus toe. Bak nog 5 min. tot het vlees mooi gekleurd is en haal uit de pan. Klop de eieren samen met de resterende soja met een vork. Verwarm de overblijvende olie (doseer naargelang van de achtergebleven vetstof) in dezelfde pan en giet er de eierstruif in. Spreid halverwege het gehakt samen met de rondjes jonge ui over de helft van de omelet. Bak nog 1 min. en vouw de omelet dubbel. Bak nogmaals 1 min. Werk af met de koriander.

Onze partners