Thais pikant varkenshaasje

09/06/11 om 18:07 - Bijgewerkt om 18:07

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 250 g varkenshaasje
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 200 g snijbonen
  • 150 g prei
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 dl dikke kokosmelk uit blik
  • 1 klein stukje rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels fijngehakte verse basilicum
  • peper, zout

Bereidingswijze

Snij het vlees in blokjes van ongeveer 1,5 cm.

Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn samen met de rode peper. Verhit 1 eetlepel olie in een wok of een ruime braadpan. Als de olie begint te dampen, roerbakt u de knoflook en de rode peper erdoor gedurende 1 tot 2 min. Voeg verder basilicum en een snuifje zout toe en schep daarna het mengsel uit de pan. Verhit de rest van de olie in de pan. Zodra de olie begint te dampen, roerbakt u hier de blokjes vlees in op een hoog vuur. Reken om te roerbakken opnieuw 1 tot 2 min. Snij de prei, voeg samen met de snijbonen toe en roerbak ze 5 min. mee. Roer citroensap, knoflookmengsel en kokosmelk erdoor en laat het gerecht nog 2 min. pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

Voorbereiding: 10 min.

Bereiding: 10 min.

Tip: Lekker met mihoen: deze rijstnoedels koopt u in de supermarkt of speciaalzaak.

Onze partners