Terrine van staartvis met basilicum

10/06/11 om 09:11 - Bijgewerkt om 09:11

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 1/2 kg vlees van gepocheerde staartvis
  • 8 eieren
  • 1 dessertlepel tomatenpuree
  • 1 dessertlepel Noilly Prat
  • het sap van een halve citroen
  • 1 handvol versnipperde basilicumblaadjes
  • peper en zout

Bereidingswijze

Mix de eieren met tomatenpuree, citroensap en Noilly Prat. Doe het visvlees in grove stukken en voeg de vis bij de eieren. Meng de versnipperde blaadjes basilicum met de vis en breng de mengeling op smaak met peper en zout. Een cakevorm met boter insmeren. Het mengsel in de vorm gieten. De bovenkant afdekken met aluminiumfolie en de vorm 35 minuten in een warmwaterbad in een oven van 200° C zetten. De terrine koud laten worden, in plakjes snijden met een kartelmes (bij voorkeur met een elektrisch mes) en opdienen met een gemengde salade en een sausje van mierikswortel en room of een cocktailsausje van mayonaise en ketchup.

Deze bereiding maakt men een dag op voorhand.

Lees meer over:

Onze partners