Terrine van mango en kokosnoot

09/06/11 om 17:49 - Bijgewerkt om 17:49

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 1 kleine terrine (4 à 6 personen):

  • 1,5 dl kokosmelk
  • 180 g griessuiker S2
  • 1 fijngehakte stengel citroengras
  • 4 blaadjes gelatine
  • 3 geschilde mango's
  • 1 l water
  • 12 g genmaïcha-thee (groene japanse thee met gepofte rijst en maïs, te koop in de Aziatische winkel)
  • 1 blad nori (samengeperste groene algen)
  • 1 kokosnoot

Bereidingswijze

Breng de kokosmelk met 30 g griessuiker en het citroengras aan de kook. Laat 15 minuten trekken en zeef. Los 1 blad gelatine op in de kokosmelk. Verdeel over 3 cilindervormige alcoholglaasjes en zet in de diepvriezer. Snijd de mango's fijn. Maak thee met het water, de genmaïcha en de rest van de suiker. Laat 4 minuten trekken en giet door een zeef. Pocheer er 3 minuten de mango in. Zet een nacht in de koelkast. Haal de mangoplakjes uit de thee en laat uitlekken. Breng 5 dl thee aan de kook. Week de resterende gelatineblaadjes en los op en de thee. Bekleed een rechthoekige terrine tot over de rand met huishoudfolie. Leg 3 plakjes mango op de bodem en bekleed de wanden tot over de rand. Giet 2 lepels gegeleerde thee over de mango. Vul de terrine voor 1/3 op met mango en thee. Rol de bevroren kokosmelk op in het noriblad. Leg in het midden van de terrine en vul verder op met mango en thee. Sluit af met de overhangende mango en de huishoudfolie en laat 12 uur opstijven in de ijskast. Mix de rest van de mango's fijn en zeef. Haal de terrine uit de ijskast. Snij in plakken. Schik op de borden en werk af met mangocoulis en schaafsel van kokosnoot.

Recept: Laurent Folmer - Couvert Couvert

Onze partners