Terrine van linzen en rog, zurig sausje van kappertjes en augurk, mimosa van ei en broodkorstjes

© Getty
Voor 1 terrine
  • 200 g groene linzen
  • 1 rogvleugel
  • 3 dl kippenbouillon
  • 1 ui beprikt met 2 kruidnagels
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1/2 eetlepel kappertjes
  • 1/2 eetlepel augurken
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 dl room
  • druppels aceito balsamico
  • 2 hard gekookte eieren
  • broodkorstjes
Bereiding
  1. Week de linzen één nacht in koud water, spoel ze, en kook ze gedurende een half uur gaar in water met de ui en kruidnagel.
  2. Fileer de rog en stoom of pocheer de vis gaar. Los de geweekte gelatine op in hete kippenbouillon, doe er de linzen bij en breng op smaak.
  3. Bekleed de terrine met plastiekfolie, leg er een laag linzen in, de rog en dek af met linzen. Plaats de terrine 24 uur in koelkast.
  4. Saus: meng mayonaise met aceito, room, water, kappertjes en augurken. Plet de gepelde eieren met een vork. Trek enkele strepen saus op een bord, leg er een schijf terrine op en versier met de broodkorstjes en de eiermimosa.

Recept: Luc Vandersteen – La Cabane

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content