Terrine van konijn in gelei

© Getty
Voor 4 à 6 personen
  • 1 konijn van 1 kg, in stukken
  • 1 fles riesling
  • 2 uien
  • 2 wortels
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bosje platte peterselie
  • kervel en bieslook
Bereiding
  1. Overgiet de stukken konijn met riesling, kruid met zout en peper.
  2. Schil de uien en de wortels en snij in plakjes. Hak de teentjes knoflook fijn. Doe de stukken konijn met de wijn in een pan met dikke bodem, voeg de groenten toe en laat op zacht vuur twee uur koken.
  3. Haal het vlees uit de pan, laat uitlekken en verwijder de botjes. Zeef het kookvocht.
  4. Snij peterselie, bieslook en kervel fijn.
  5. Vul een cakevorm of terrine afwisselend met konijn en verse kruiden. Giet het kookvocht in de gevulde terrine. Zet de vorm, afgedekt met een plank met daarop een gewicht, drie uur in de koelkast, zodat de gelei kan stijven.
  6. Dien de terrine van konijn koud op, versneden in plakken en met een salade.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content