Terrine van ganzenlever en langoustines

© Getty
Voor 6 à 8 personen
  • 1 kg rauwe ganzenlever
  • 15 g zout
  • nootmuskaat
  • vierseizoenenpeper
  • gemberpoeder
  • kaneel
  • spekzwoerd
  • 100 g rauwe ham
  • 1 kg gebakken langoustines
  • 1 rammenas
  • 1 wortel
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 2 el suiker
  • azijn
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 toastbrood
  • chips van rode biet
  • vinaigrettesaus
Bereiding
  1. Snij de ganzenlever in blokjes. Kruid met zout en de vier kruiden. Bekleed een rechthoekige terrine tot over de rand met spekzwoerd. Leg een laag ganzenlever op de bodem van de terrine en dek af met sneetjes rauwe ham. Ga verder met ganzenlever en schik daarop de langoustines. Sluit af met een laag ganzenlever, rauwe ham en opnieuw ganzenlever.
  2. Sluit de terrine af met het overhangend spekzwoerd en zet 50 minuten au bain-marie in de oven (85°C). Plaats met een gewicht bovenop 1 nacht in de koelkast.
  3. Schil rammenas en wortel en snij in lange julienne. Breng de witte wijn met suiker en een scheut azijn aan de kook en laat afkoelen. Roer er een scheutje olijfolie onder en meng onder de groenten. Kruid met peper en zout en laat enkele uren marineren.
  4. Toast het brood. Haal de terrine uit de vorm en snij in plakken. Schik op de toast. Werk af met de groenten, chips van rode biet en vinaigrettesaus.

Recept: Frank Treunen – JER.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content