Terrine van foie gras met gerookte paling en perencoulis

09/12/15 om 17:27 - Bijgewerkt om 17:26

Terrine van foie gras met gerookte paling en perencoulis

© Presse Citron

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

400 g foie gras van eend

200 g gerookte paling

1 zakje gerookte thee (bv. Lapsang Souchong)

2 peren

Bereidingswijze:

Verwijder de nerven van de foie gras met een aardappelmesje. Kruid de foie gras met een afgestreken theelepel zout en rol strak op in plasticfolie. Bind de uiteinden goed vast. Dompel de rol foie gras onder in een pan met koud water en verwarm op laag vuur tot 60°C. Pocheer de foie gras 10 minuten op deze temperatuur.

Verwijder het vel en de graten van de gerookte paling.

Bekleed een langwerpige bakvorm met plasticfolie. Schik de helft van de gepocheerde en nog lauwe foie gras op de bodem. Leg er de stukjes gerookte paling op. Eindig met de rest van de foie gras, druk goed aan en dek af met plasticfolie. Zet 48 uur koel weg.

Bereid de perencoulis. Laat het theezakje 3 minuten trekken in 1,5 dl zacht kokend water.

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij de peren in stukjes. Kook deze 10 minuten in de gerookte thee. Mix het geheel fijn met een snuifje witte peper en zout.

Ontvorm de terrine van foie gras en snij in dikke plakken. Schik op borden en werk af met puntjes perencoulis.

Onze partners