Tempura van zeewier met zeewiertartaar

09/06/11 om 13:04 - Bijgewerkt om 13:04

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

Tempura:

  • 2 el gedroogde wakamevlokken
  • 2 el gedroogde hijiki
  • 2,5 dl ijskoud water
  • 2 eieren
  • 150 g bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • frituurolie
  • fleur de sel

Tartaarsaus:

  • 2 el verse nori
  • Â1/2 el augurken
  • 1 el kappers
  • 3 el mayonaise
  • 1 tl gedroogde norivlokken
  • sap van Â1/2 citroen
  • peper en zout

Bereidingswijze

Doe de arame en hijiki in een kom en meng goed. Giet er water op tot het zeewier onderstaat en laat 20 minuten weken. Maak de tartaarsaus: spoel de verse nori onder koud stromend water en knijp goed uit. Hak fijn met de augurken en meng met de uitgelekte kappers, mayonaise, gedroogde norivlokken en het citroensap. Kruid met peper en zout.

Kluts de eieren in een andere kom met het water, voeg de bloem en het bakpoeder toe en meng kort tot een klonterig beslag. Voeg het uitgelekte en uitgeknepen zeewier toe en verhit de frituurolie tot 180°C. Doe eetlepels van het beslag in de hete olie en bak de tempura goudbruin.

Kruid met fleur de sel en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de tempura meteen met de tartaarsaus.

Lees meer over:

Onze partners