Tempura van scampi's met basilicum

10/06/11 om 09:27 - Bijgewerkt om 09:27

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 12 middelgrote scampi's
  • 12 blaadjes basilicum
  • kerriepoeder
  • peper en zout
  • tempurabeslag

Voor de dipsaus:

  • sap van 2 sinaasappels
  • 6 kardemompeulen
  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • peper en zout

Bereidingswijze

Maak eerst de saus. Breng het sinaasappelsap met de kardamom en de knoflook aan de kook en laat zachtjes inkoken tot een lichte siroop. Giet door een zeef, kruid met peper en zout en laat afkoelen. Zet apart.

Pel de scampi's tot net voor de staart en snij ze lichtjes in. Steek er telkens een basilicumblaadje in en kruid flink met kerriepoeder, peper en zout. Haal door het tempurabeslag en bak 20 seconden in hete arachideolie. Laat uitlekken en serveer meteen, met de saus.

Onze partners