Tempura van oester met spinazie en sesamzaad

08/06/11 om 16:32 - Bijgewerkt om 16:32

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 16 diepe oesters
  • 16 kleine blaadjes spinazie
  • 1 eiwit
  • peper
  • tempurabeslag
  • 2 el sesamzaad

Voor de dipsaus:

  • 4 el sojasaus
  • sap van 1 limoen
  • 1 el water
  • 1 el geroosterd sesamzaad
  • zwarte peper van de molen

Bereidingswijze

Meng de ingrediënten voor de dipsaus en zet apart. Steek de oesters open en haal ze uit hun schelp. Wikkel elke oester in een blaadje spinazie, plak de uiteinden van de spinazie dicht met wat eiwit, kruid met peper en haal door het tempurabeslag, waaronder het sesamzaad werd gemengd. Bak 15 seconden in hete arachideolie. Laat uitlekken en serveer meteen met de dipsaus.

Onze partners