Tempura van aardbeien met aardbeienchips en gemberijs

10/06/11 om 12:01 - Bijgewerkt om 12:01

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • 4 eierdooiers
  • 100 g griessuiker
  • 3,5 dl room
  • 8 g schoongemaakte en fijngehakte verse gember
  • 15 g gekonfijte gember

Voor de aardbeienchips:

  • 18 aardbeien
  • 2 à 3 eetlepels suiker S2

Voor de tempura:

  • tempuradeeg (150 gr tarwebloem, 75 g maïszetmeel, ijskoud bruisend water)
  • 12 stevige middelgrote aardbeien met mooie steeltjes

Bereidingswijze

Klop voor het gemberijs de eierdooiers op met de suiker. Breng de melk met de room en de gember aan de kook. Giet de kokende massa al roerend en straalsgewijs bij de eierdooiers. Doe opnieuw in de pan en laat op zacht vuur en onder voortdurend roeren binden. Draai het vuur uit en blijf nog 5 minuten roeren. Laat de room in een kom met ijsblokjes afkoelen en plaats hem in de ijskast. Draai er roomijs van in een ijsmachine. Snijd ondertussen de gekonfijte gember in blokjes en meng ze onder het ijs vlak voor het klaar is. Zet nadien in de diepvriezer. Snijd voor de aardbeienchips de vruchten in plakjes van 4 mm. Verdeel over een bakplaat bekleed met boterpapier en bestrooi met de suiker. Zet gedurende 1 uur in een oven van 110°C, met de ovendeur op een kier, tot de aardbeien zijn gedroogd. Haal ze van de bakplaat en laat afkoelen. Meng de ingrediënten voor het tempuradeeg en dompel er de aardbeien in onder. Bak ze goudbruin in frituurolie van 160°C. Schik een quenelle gemberijs op zes koude borden. Versier met aardbeienchips en de tempura.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Onze partners