Tatin van knolgroenten met sinaasappel en mascarpone met bieslook

09/06/11 om 14:47 - Bijgewerkt om 14:47

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • 25 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 450 g wortelen
  • 450 g pastinaken
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 1/2 dl citroensap
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el honing
  • zout en peper
  • 230 g bladerdeeg, reeds uitgerold

Voor de mascarpone:

  • 5 el mascarpone
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 2 el bieslook, fijngehakt
  • zout en witte peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Schild de groenten en halveer ze in de lengte. Verhit de boter en olijfolie in een pan. Voeg de groenten toe en bak ze gedurende 5 minuten. Voeg dan het gezeefde sap, de azijn en honing toe en laat nog 5 minuten koken tot de groenten licht gekarameliseerd zijn. Schik de groenten met de ronde kant naar onder in een taartvorm van 27 cm. Snij een cirkel uit het deeg van dezelfde grootte als de taartvorm en leg de flap deeg over de groenten. Prik enkele gaatjes in het deeg en bak de taart 20 à 25 minuten in de oven. Meng de mascarpone, yoghurt en bieslook. Kruid naar smaak en zet koel weg. Laat de taart 5 minuten rusten alvorens hem uit te storten. Serveer warm met de mascarpone.

Onze partners