Voor 4 à 6 :
4 uien, in plakken gesneden
100 g rauwe droogham, in plakjes (stijl Ganda)
8 teentjes knoflook, gepeld
75 g feta
50 g boter
50 g suiker
1 el rodewijnazijn
Voor het deeg :
175 g bloem
90 g zachte boter
1/2 tl zout
100 g verse geitenkaas, in kruimels
1 tl blaadjes verse tijm
Kneed de boter en de geitenkaas tot een zachte massa. Voeg bloem met zout en tijm toe en kneed tot een bal. Verpak in plasticfolie en leg 1/2 u. in de koelkast. Maak dan cirkels die groter zijn dan de gebruikte vorm(en). Leg ze op bakpapier in de koelkast. Verwarm de oven tot 190°C. Leg de plakken ham 10 min. op bakpapier in de oven.
Blancheer de knoflook enkele min. in zout water en droog. Smelt wat boter in een bakpan, voeg de versneden uien toe en grofgehakte knoflook. Bak glazig. Bestrooi met suiker en wat zout, besprenkel met azijn en kruid met peper. Zet het vuur hoog en laat de uien licht karameliseren. Leg ze in een beboterde vorm met lage randen. Leg een deksel van deeg over de uien, druk het deeg aan en duw de overlappende deegranden in de vorm. Zet 20 min. in de oven tot het deeg gaar is. Haal uit de oven, wacht 5 minuten, leg een bord op de vorm en draai alles in één beweging om. Bestrooi de bovenkant met krokante ham en kruimels feta.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier