Tarwe-roggebrood

25/11/15 om 19:13 - Bijgewerkt om 19:13

Tarwe-roggebrood

Tarwe-roggebrood © Heikki Verdurme

Geef je waardering

Bereidingswijze

250 g wit broodmeel

125 g bruin broodmeel

125 g roggemeel

20 g verse gist

3,2 dl lauw water

een klontje boter

1 tl zout

Meng alle meelsoorten onder elkaar. Los de gist op in het water. Maak een hoopje van het meel en voeg het vocht toe. Kneed het deeg 20 min. met de hand of 12 min. machinaal. Voeg tijdens het kneden de boter en het zout toe. Laat het deeg na het kneden 30 min. rijzen onder een droge doek.

Verdeel het deeg nadien in porties van 70 g en bol deze op. Laat 10 min. rusten. Leg één deegbolletje in het midden van een bakplaat en rol de overige deegbolletjes uit tot sandwiches. Schik deze rond het bolletje, zodat er een bloem ontstaat. Laat nog 40 min. rijzen onder een droge doek.

Bak het brood daarna 35 min. in een voorverwarmde oven van 210° C.

Bereidingstijd: 25' + 1 u. 55' rijzen en bakken

Moeilijkheid: 2

Lees meer over:

Onze partners