Tarte tatin van sjalotten, met honing en jeneverbessen

10/06/11 om 15:51 - Bijgewerkt om 15:51

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 40 sjalotten
  • 1 cirkel bladerdeeg (diameter 20 cm)
  • 1 el honing
  • 10 jeneverbessen
  • suiker
  • zout en peper
  • 1 taartvorm met antikleeflaag
  • boter

Bereidingswijze

Pel de sjalotten. Kook ze 2 minuten in gezouten water. Haal de sjalotten uit het kookvocht en laat afkoelen. Bak de sjalotten in boter, samen met de geplette jeneverbessen. Breng op smaak met zout en suiker, en voeg een lepel honing toe. Laat de suiker en honing karameliseren en blus de warmte met een weinig water. Laat het water eventjes inkoken en laat alles afkoelen.

Schik de sjalotten in de met boter ingesmeerde bakvorm en besprenkel met de ingekookte jus. Prik in de cirkel bladerdeeg met een vork en leg hem over de sjalotten. Bak de tarte tatin 10 minuten in een voorverwarmde oven op 230°C. Draai de taart om op een plank of bord. Verwijder de vorm en serveer met een frisse sla.

Lees meer over:

Onze partners